IJmond Werkt! rijdt grotendeels elektrisch

15 juni 2020

Berry Tiebie en Erwin van Hardeveld temidden van een deel van de vervoersvloot van IJmond Werkt!

IJmond Werkt! investeert al enige tijd in Maatschappelijk Verantwoord Vervoer. Iedereen die in de IJmond woont heeft ze natuurlijk allang zien rijden: de auto’s met het IJmond Werkt! logo. En vorige week was het dan zover: de hele vervoers-”vloot” van IJmond Werkt! stond verzameld op het Stationsplein in Beverwijk. Een medewerker stelt met enige verbazing vast: ,,Ik wist helemaal niet dat we zoveel wagens hebben”. IJmond Werkt! voert dan ook het groenonderhoud voor 4 gemeenten en het recreatieschap Spaarnwoude uit.

Goupils, DFSK’s, Melex maar ook IVECO’s behoren allemaal tot het nieuwe wagenpark. Daar waar mogelijk heeft IJmond Werkt! gekozen voor elektrisch vervoer zonder enige emissie. Daar waar het niet anders kon vanwege laadvermogen en de zwaarte van een batterijpack moesten we bij de IVECO’s voor diesel brandstof gaan. Maar dan wel met HVO/GTL brandstof zodat ook daar de emissie beperkt blijft. Voor de nieuwe grasmaaimachines die sinds kort worden ingezet bij de gemeente Heemskerk is simpelweg nog geen betaalbare elektrische oplossing. “Maar zodra die mogelijkheid er is, dan gaan we ervoor” aldus Erwin van Hardeveld, algemeen directeur. De komende periode worden de laatste geel-groene voertuigen vervangen en is het wagenpark van bijna 80 voertuigen geheel van deze tijd.

Dat doen we overigens niet alleen maar samen met Berry Tiebie van de firma Tiebies uit Heemskerk. Naast dat Tiebies onze bestellingen en leveranties coördineert, zorgen zijn medewerkers voor het juiste onderhoud op het juiste tijdstip. En dat mes snijdt aan twee kanten, want een flink aantal medewerkers van Tiebies zijn afkomstig uit de geledingen van IJmond Werkt!. Hij mag zich dan ook terecht met enige trots Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer noemen. In 2017 heeft hij daarvoor ook al de IJmond Werkt! Award ontvangen. Een partner waarop IJmond Werkt! kan bouwen.

Occasions / Te koop

Tiebies is dealer van deze merken: